Blog

Jumalten Oraakkeli

Moni on kysellyt jo kiinnostuneena uusista oraakkelikorteista, jotka ovat minulla serkkuni kanssa vasta valmistusvaiheessa. Vielä en kuitenkaan osaa sanoa korttipakan valmistumisajasta tai hinnasta yhtään mitään. Toinen vuosi lähti juuri käyntiin korttiprojektissa ja tällä hetkellä valmiina on 12 korttia. Ajatuksena oli, että pakkaan tulisi ainakin 44 korttia. Teemme näitä kortteja 1 kuva ja kanavointi kuukaudessa, joten vielä menee usempi vuosi ennenkuin kortit saadaan valmiiksi. Samalla kun korttiprojekti etenee, on kuitenkin mahdollista tilata Jumalten Oraakkeli- Opas saamelaiseen mytologiaan verkkokurssi, jossa saat kuukausittain sähköpostiisi uuden vastavalmistuneen kuvan ja kanavoinnin, jotka päätyvät korttien valmistuttua pakkaan ja opaskirjaan. Kuvan ja kanavoinnin lisäksi tulen jakamaan verkkokurssilla kattavaa tietoa saamelaisesta mytologiasta, luonnosta ja eläimistä. Koen tämän kurssin olevan tärkeä keino lisätä tietoa saamelaisesta kulttuurista ja luonnosta. Toimiessani vuosia hyvinvoinnin ja henkisen alan kentällä, olen havainnut henkisissä piireissä olevan kiinnostusta alkuperäiskansoihin ja kulttuureihin. Intiaanit tuntuvat kiinnostavan, mutta harvalla tuntuu olevan tietämystä Suomen omasta alkuperäiskansasta. Olen ihmetellyt, miksi Amerikan intiaanit kiinostavat, mutta saamelainen kulttuuri ei. Räikein esimerkki tästä oli muutamassa henkisessä ryhmässä levinnyt musiikkivideo. Tätä kappaletta kehuttiin vuolaasti ja sen kerrotiin erityisesti koskettavan. Huomasin kuunneltuani kappaleen, sen olevan vanha saamelainen perinnejoiku Normo Jovnna. Kyseessä oli alla oleva musiikkivideo, jota esiteltiin Pohjois-Amerikan intiaanien musiikkina. Laitoin oikaisupyynnön heti asian huomattuani videon tekijälle ja sittemmin videon kommenttikenttään onkin ilmestynyt tämä teksti:

” On the first album, the song ”Circle Dance” was presented as a native American chant, however the main vocals are an authentic Sami yoik (”Normo Jovnna” by Terje Tretnes)” Ensimmäisellä albumilla laulu esiteltiin alkuperäisenä Pohjois-Amerikkalaisena lauluna, vaikka päälauluosiot ovat Terje Tretnesin autenttista saamelaista joikua. Remasteroidussa perinnejoiussa ei siis laula Amerikan intiaani, vaan saamelainen. Normo Jovnna on henkilökohtainen joiku kertoen Normo Jovnnasta, Karasjoelta kotoisin olevasta karhunmetsästäjästä, joka selviytyi onnekkaasti karhun hyökkäyksestä. Piera Balto levytti Normo Jovnnan ensimmäistä kertaa 1978. Terje Tretnesin versio äänitettiin Hollantilaisella radio- ja tv-kanavalla ja sitä käytettiin ”Sacred Spirit” levyllä anteeksipyytelemättä. Tämä selitys löytyy alla olevan videon kommenttikentästä. Normo Jovnna on varmastikin jokaiselle saamelaiselle tuttu perinnejoiku ja uskon että, en ole ensimmäisen jossa asia herättää närkästystä, vaikkakin Sacred Spirit albumin tuotosta on kerrottu osan menevän hyvään tarkoitukseen Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen oikeuksia puolustavalle voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle. Intiaanien kanssa tällä levyllä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä. Olen nähnyt natiivien myös itse pahoittelevan kappaleen varastamisasiaa esim. Áigin version kommenttikentässä: ”Greetings Sami from Northern Europe. Much apologies from the Blackfoot in western Canada, we know this song isn’t First Nation in origin. We are not stealers of other cultures. We have them new age hippies here who incorporate all pagan cultures and pass it off as authentic First Nation culture and music. Makes it even worse when many of my own people believe the Sami stole lol. But the language isn’t even First Nation. My apologies and much respect from across the pond. ” Terveiset saamelaisille Pohjois-Euroopassa. Anteeksipyynnöt Mustajaloilta Länsi-Kanadasta, tiedämme ettei tämä laulu ole alkuperäiskansamme. Me emme ole toisten kulttuurien varkaita. Tiedämme, että ne olivat new-age hippejä, jotka kaupallistivat kaikki pakanakulttuurit ja siirsivät ne eteenpäin autenttisena alkuperäisten intiaaniten kulttuurina ja musiikkina. Vielä pahempaa on se, että osa omasta kansastani luulee saamelaisten omineen tämän kappaleen, vaikka kieli ei edes ole intiaanien. Anteeksipyynnöt lahden toiselta puolelta.

New Age kentällä toimivana suomalaissaamelaisena, haluan omalta osaltani olla herättämässä keskustelua kulttuurillisesta omimisesta. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään sitä vastaan, että joku muu kuin natiivi saamelainen esittäisi saamelaisia joikuja tai ottaisi niistä vaikutteita omaan musiikkiinsa. Olisi kuitenkin aiheellista mainita joiun alkuperä ja antaa tunnustus sinne, mihin se oikeasti kuuluu. Taiteilijana tiedän, että luovuutta ei voi ammentaa tyhjästä, vaan siihen etsitään inspiraatiota aina jostakin. Tästä syystä en pidä pahana sitä, että esimerkiksi muotisuunnittelijat tai taiteilijat ottavat vaikutteita alkuperäiskansojen kulttuureista. Suora kopionti ja omaksi väittäminen on kuitenkin täysin eri asia. Tällaista kopiointia ja omaksi väittämistä tapahtuu kuitenkin edelleen myös lapin matkailussa. Saamenpuvuista ja käsitöistä tehdään halpoja kopioita, joita markkinoidaan turisteille aitona tavarana tai esitetään saamelaista naamiaisasu päällä. Kulttuurillisesta omimisesta herännyt keskustelu on tuonut kuitenkin myös varjopuolia mukanaan. Tästä on puhuttu aitojen saamelaisten käsitöiden kohdalla. Turistit eivät kuulemma enää uskalla ostaa käsitöitä, koska eivät tiedä onko heillä oikeutta niitä käyttää. Toisaalta ajattelen myös käsitöiden kalliin hinnan olevan tähän syynä. Olemme tottuneet siihen, että Kiinasta saa halvalla. Samalla osallistutaan toisenlaiseen hyväksikäyttöön ostamalla epäeettisesti tuotettuja hyödykkeitä.

Jumalten Oraakkeliin olen kerännyt tietoa sekä saamelaisesta että suomalaisesta mytologiasta. Olen käynyt läpi myös löytämiäni yhtymäkohtia kreikkalaiseen mytologiaan ja astrologiaan. On ollut kiintoisaa havaita, että samat arkkityyppiset jumalolennot toistuvat kaikissa kulttuureissa. Olen myös kanavoinut jokaisen Jumalten Oraakkeli-verkkokurssissa ilmestyvän kortin tekstin aikaan sopivaksi. Samalla tavalla taitelija on maalannut kortit siinä järjestyksessä, mikä kulloinkin resonoi. Jumalten Oraakkeli toimii siis samalla eräänlaisena kuukausiennusteena edesmenneen energiakalenterin tapaan. Verkkokurssi tulee sisältämään paljon ajankohtaisia viestejä ja tervehdyksiä, jotka eivät tule päätymään valmiiseen korttipakkaan, joten kannustan tilaamaan oraakkelin, vaikka suunnittelisitkin korttipakan ostoa vasta myöhemmin.

Jumalten Oraakkeli- Opas mytologiaan 44€ 6kk tai 88€ 12kk

Olen valmistamassa saamelaisia oraakkelikortteja serkkuni Emma Alahäivälän kanssa, joka maalaa korttien upeat kuvat. Valmistusprosessista syntyi verkkokurssi nimeltään Jumalten Oraakkeli-opas saamelaiseen mytologiaan. Saat sähköpostiisi valintasi mukaisesti joko 6 tai 12 kurssipostia, joista jokainen sisältää yhden kuvan, kanavoinnin joka tulee valmistuvan korttipakan opaskirjaan sekä lisäksi kattavaa tietoa saamelaisesta mytologiasta. Kortteja koko pakkaan tulee ainakin 44 kpl, mutta sinulla on nyt mahdollisuus tilata Jumalten Oraakkeli sähköpostiisi joko kuudeksi kuukaudeksi tai vuodeksi kerrallaan. Saat joko 6 postia hintaan 44€ tai 12 postia kuvineen hintaan 88€. Hinnat sisältävät alv 24%.Tilaa Jumalten Oraakkeli alla olevasta linkistä:

Kehon puhdistus avaimena tietoisuuteen

Olen aloittanut jo valmistautumisen tulevaan kruunuchakratyöpajaan puhdistautumisen merkeissä. Tiistaina aloitin uudestaan hedelmäpaaston, jota kokeilin viime kesänä saatuani vinkin siihen Arianna Aunonilta. Arianna on huippuluokan ravintovalmentaja, johon olen tutustunut Aphrodite yliopistossa ollessamme samassa koulutuksessa. Hän on lanseerannut Body Awakening (kehoherääminen) nimisen valmennusohjelman, joka on auttanut satoja naisia pääsemään irti lääkityksistä ja ylipainosta.( Jos haluat tutustua hänen työhönsä, löytyy häneltä englanninkielinen youtubekanava https://www.youtube.com/c/AriannaAunon ja nettisivu https://www.ariannaaunon.com/ josta löytyy lisätietoa.)
Joka tapauksessa, inspiroiduin tuosta hedelmäpaastoajatuksesta viime kesänä, kun hän kertoi, kuinka oli puhdistanut kehostaan valtavan määrän loisia, limaa ja tunnetukoksia tuon paaston avulla. Hän kertoi, että tuo paasto avaa tietoisuuden kokonaan ja vahvistaa feminiisen energian virtausta.
Minulle oli tullut mieleeni muutenkin intuitiivisesti pitää muutaman päivän hedelmäkuuri jo ennenkuin kuulin tästä hommasta häneltä, joten ajattelin tietysti johdatuksen olevan kysymyksessä. Loishäätö oli minua kiinnostanut pitemmän aikaa ja olen tehnyt säännöllisesti loishäätöä yrteillä, kuten juomalla koiruohoteetä , vahvaa minttuteetä ja käyttämällä Young Livingin Detoxyme kapseleita, neilikkaöljyä ja frankisensiä. En ole kuitenkaan huomannut kehosta tulleen ulos mitään, kuten Arianna kertoi saaneensa pitkän madon ulos kehosta.
Viime kesänä kokeilin muutaman päivän hedelmäpaastoa, mutta se tuntui ihan liian rankalta. Luulen että asiaan vaikutti hellekeli ja se ettei paastolla käytetä suolaa lisämunuaisten puhdistamisen takia. Toinen juttu mikä varmaan teki paastosta liian rankan myös, oli se, että olin juonut ennen sitä kahvia. Ajattelin ettei se 2 pikkukuppia luomukahvia aamuisin olisi niin paha juttu, mutta sittemmin kun olen kahvinjuonnin lopettanut, olen huomannut sen olevan itselleni tosi vahvan stimulantin ja myrkyn. Meillä on suvussa kofeiiniyliherkkyys ja sen lisäksi olen tutustunut sittemmin kofeiinin haitoista kertoviin tieteellisiin tutkimuksiin, joita kahvilobbarit koettavat pitää piilossa valtamedialta.
Tätini inspiroimana siirryin juomaan kofeiinitonta kahvia. Ruohonjuuressa on esimerkiksi myytävänä useita eri luomulaatuja kofeiinitonta kahvia ja ihan peruskaupastakin löytyy relax kultakatriinaa. Tuo relaxkahvi ei ole luomua, mutta siitäkin on poistettu kofeiini kemikaalien sijasta vesihöyrytysmenetelmällä, joten se paremman puutteessa menettelee. Huomasin tuon kofeiinittoman kahvin ajavan helposti saman asian. Pää ei tullut kipeäksi, mutta jalat olivat kipeänä viikon. Väsymys pakotti lepäilemään tavallista enemmän, mutta se oli mielestäni pelkästään positiivinen asia, sillä olen kärsinyt vuosia ylikierroksista, enkä ole pystynyt nukkumaan esimerkiksi päiväunia, vaikka olisin kuinka väsynyt. Tuon asian muutti kofeiinin poisjättäminen ihan päivässä, joten enpähän taida enää kahvinjuontiin palata. Tiistaina aloitin hedelmäpaaston uudelleen ja jätin pois myös tuon kofeiinittoman kahvin. Aamulla olen juonut lämmintä vettä sitruunalla ja yön yli liotettuja pellavansiemen-luumuvettä suolen toimintaa edistämään. Olen tehnyt aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi smoothiekulhon, johon olen laittanut luomubanaania, vadelmia, mustikoita, luomuomenia, luomuappelsiinimehua ja kookosöljyä. Päälle olen ripotellut lisäksi kookoshiutaleita ja mantelirouhetta. Lisäksi olen syönyt hieman kuivattuja ja tuoreita hedelmiä. Yrttiteetä on tullut niinikään latkittua aika monta kuppia päivässä. Juomavedessä olen käyttänyt puhdistamon elektrolyyttijauhetta nesteytykseen suolaa korvaamaan ja se on ollut toimivan tuntuinen juttu. Maksan puhdistukseen ja irtipäästöön olen käyttänyt jonkin aikaa jo Young Livingin release-öljysekoitusta, joka on tähän tarkoitettu. Release-öljyä hierotaan laimennusöljyn kanssa maksan alueelle. Lisäksi tuoksuttelen releasea diffuuserissa. Suosittelen release-öljysekoitusta erityisesti jos haluat päästää irti vihan ja ärtymyksen tunteista, muista negatiivisista tunteista ja puhdistaa maksaa johon tällaiset tunnetukokset kertyvät. (Jos olet kiinnostunut YL tuotteista, niitä voi tilata kauttani asiakashintaan tai liittyä suoraan jäseneksi https://www.youngliving.com/vo/#/enroll/starter-kits)
Nyt minulla on kolmas päivä tätä hedelmäkuuria menossa ja koetan jatkaa tätä ainakin sunnuntaihin asti. Olo on ollut melko hyvä ja kevyt, mutta huomaan selkeästi detoxoiretta. Ihon kautta on alkanut näppylää pukkaamaan ja välillä koittaa päätäkin vähän särkeä. Se on kyllä helpottanut tuota elektrolyyttivettä juomalla. Tietoisuus tuntuu olevan paremmin auki, sillä aamumeditaatiossa näkyivät värit selkeämmin. Ajattelinkin, että tällainen paasto toimii nyt hyvänä valmistautumisena sunnuntain lähetykseen. Kruunuchakran aktivoimiseen kun sopii kevyt kasvisruoka sekä paasto samoin kuin kolmannelle silmällekin. Lähinnä minua on kuitenkin motivoinut tuo ajatus solutason puhdistuksesta josta olen hiljattain kuullut muidenkin puhuvan. Monet terveystietäjät sanovat ettei lisäravinteiden käytöstä ole esimerkiksi hyötyä jos solutason puhdistusta ei ole tehty ja tähän solutason puhdistukseen on suositeltu alkaalista kasvispitoista ruokavaliota. Itse olen lähes kaikkiruokainen, mutta en syö vehnää enkä valkoista sokeria. Suosin myös luomua ja lähiruokaa. Kokemuksen mukaan minulle tuntuu sopivan parhaiten veriryhmäni 0+ mukainen vähähiilihydaattinen ruokavalio. Siitä huolimatta pyrin tekemään näitä puhdistuskuureja silloin tällöin jolloin syön vain kasvisvoittoisesti tai teen mehupaaston. Mehupaastoista hyväksi havaittu on ollut tuo vogelin mehupaasto.
Puhdistusta tehostamaan kävin tänään turvesaunassa. Sauna oli siis ihan normaali, mutta turvetta naamaan ja nahkaan, ja rosmariiniöljyä löylyveteen.
Tulevassa työpajassa kruunuchakralle, teemme henkisiä harjoituksia, lauletaan parannuslauluja, meditoidaan ja mantrataan. Kutsutaan paikalle enkelit, oppaat ja valomaailman auttajat ja pidetään energiat korkealla. Jos et ole vielä ilmoittautunut mukaan, klikkaa linkkiä alapuolella niin nähdään sunnuntaina! Voit myös katsoa tallenteen myöhemmin, mikäli et pääse osallistumaan reaaliajassa.
Tietoisuuden valo-työpaja kruunu-chakralle suorana lähetyksenä verkossa 3.10.2021 klo:17.00-19.0033€
Lähetyksessä käymme läpi kruunuchakraan ja tietoisuuteen liittyviä asioita. Saat selville miten avartaa tietoisuutta ja avata kruunuchakraa. Kun kruunu on auki ja tasapainossa, olemme yhteydessä itseemme, muihin ja koko luomakuntaan, epätasapainon johtaessa eristäytymiseen, eksistentiaaliseen yksinäisyyteen ja epätoivoon. Stressaavat ympäristöt, traumat, erillisyys ja ego sulkevat kruunuchakraa kun taas henkiset harjoitukset avaavat. Kruunuchakraan liitetään tietoisuus, yhteys jumalalliseen, sieluun, todelliseen itseen, enkeleihin ja oppaisiin. Sulkeutuneesta chakrasta kertoo henkisyyden ja jumalallisen kieltäminen, erillisyys, pelot ja epäilykset. Chakratyöpajassa käyn läpi harjoituksia tietoisuuden avartamiseksi. Kerron mitkä asiat sulkevat ja avaavat kruunuchakraa. Tulevassa Tietoisuuden valo-chakratyöpajassa käydään läpi kruunuchakran asioita, lauletaan parannuslauluja, otetaan yhteyttä enkeleihin, oppaisiin ja korkeampaan itseen ja teemme parannusta ja henkisiä harjoituksia seremonian muodossa.

Mikäli haluat olla mukana Tietoisuuden valo- työpajassa 3.10.2021 klo:17.00-19.00, voit tulla mukaan 33€ kertamaksulla. Ilmoittaudu tästä:

Jumalten Oraakkelista

  Hei!

Kohta on vuosi vierähtänyt siitä, kun aloitin serkkuni kanssa oraakkelikorttiprojektin. Sain aikanaan Brasilian matkalla idean alkaa valmistamaan saamelaisia oraakkelikortteja.
Muutin aika lailla tasan 20 vuotta sitten Ouluun opiskelemaan saamenkieltä ja saamelaiskulttuuria Oulun yliopistoon ja tällä hetkellä serkkuni opiskelee myös saamelaiskulttuuria Oulun yliopistossa.
Identifioin itse itseni saamelaissuomalaiseksi. Äidin isäni on inarinsaamelaisten pohjoissaamelaistunut jälkeläinen, joka syntyi ja kasvoi Utsjoen Karigasniemessä. Hän oppi äidinkielenään pohjoissaamen, vaikka vanhempansa olivatkin alunperin Inarista tulleita inarinsaamenkielisiä inarinsaamelaisia. Äitini ei oppinut saamenkieltä kotona, eikä sitä näin ollen siirtänyt minullekaan. Asuimme Keminmaassa kun olin ala-asteikäinen. Kaikki juureni ovat kuitenkin ylälapissa, sillä isäni on Inarista kotoisin ja äiti Karigasniemestä. Isäni piti itseään täysin suomalaisena, vaikka hänelläkin on saamen sukua. Sukututkimus on paljastanut, että suurin osa esi-isistäni on asunut lapin alueella.
Hyvin harva saamelainen enää harjoittaa poronhoitoa tai muita perinteisiä elinkeinoja kuten kalastusta ja Helsingistä on tullut kaikkein suurin saamelaiskylä, sillä siellä asunee tätä nykyä eniten saamelaisia. Jos et kuulu porosukuun, niin työmahdollisuudet pohjoisessa ovat huonot. Tästä syystä moni lähtee etelään peruskoulun jälkeen.
Yläasteelle siirtyessäni muutimme Karigasniemeen. Karigasniemessä asuessani opin saamenkielen koulussa. Minulla on aina ollut hyvä kielipää ja pystyn oppimaan kielen kuin kielen suhteellisen lyhyessä ajassa. Muistan, että saamenkielen oppimiseen meni noin vuosi ja tässä oli hyvänä vauhdittajana se seikka, että hengailimme paljon ystävieni kanssa Norjan puolelle Karasjoella, jossa kommunikaatiokielenä Norjan saamelaisten kanssa on pohjoissaamenkieli.
Karigasniemestä muutin ilmaisutaidon lukion perässä Tampereelle. Koti-ikävä pohjoiseen inspiroi minua aloittamaan joikaamisen ja saamelaiskulttuurin edistämisen kertomalla siitä muille ja käymällä aktiivisesti citysaamelaisten tapahtumissa. Lukion jälkeen muutin Inariin ja opiskelin saamelaisalueen koulutuskeskuksessa vuoden saamenkieltä ja kulttuuria, jonka jälkeen kirjoitin saamenkielen ylioppilaskirjoituksissa ja suoritin saamenkielen kielitutkinnon.
Sitten hain Oulun yliopistoon opiskelemaan ja siitä saakka olen asunut Oulussa, Las Palmasin välivuotta lukuunottamatta.
Minusta piti alunperin tulla saamenkielen opettaja, mutta kohtalo ohjasikin sitten eri suuntaan ja olen tehnyt monenlaista ravintolayrittämisestä myyntitehtäviin. En oikeastaan haaveillut opettajan ammatista hakiessani yliopistoon. Oikea haaveeni oli alkaa tekemään jotakin luovaa, mutta ajattelin, että ehkä saamenkielen taitoisena olisi helpompi päästä tekemään teatteri- tai musiikkihommia, kun pohjoisessa on vähemmän kilpailua. Näkijän tai parantajan hommista minulla ei ollut vielä aavistustakaan, vaikka olin kyllä ollut pienestä pitäen hyvin kiinnostunut noitahommista. En vain ajatellut tämänkaltaisen ammatin olevan ylipäätään mahdollista. Yliopistoaikaan kanavat menivät aika lailla tukkoon ja kadotin luovuuteni ohella myös henkisyyden.
Kun lähdin henkisen heräämiseni yhteydessä aktiivisesti avaamaan luovuuden lukkojani, alkoivat elämästä kadonneet asiat kiinnostaa yhtäkkiä enemmän. Aloin etsimään kadotettua minuuttani kysymällä itseltäni uudestaan ja uudestaan kuka oikein olen ja mitä olen tullut tänne tekemään. Palaset alkoivat loksahdella pikku hiljaa kohdalleen, mutta tässä meni kyllä vuosia aikaa.
Saamelainen mytologia on kiinnostanut minua aina, mutta tästä ei ole hirveän paljon säilynyt tietoa jälkipolville. Kirkon vaikutus on ollut kova saamelaiskulttuurille ja muinaisuskonnolle. Kukaan ei tietääkseni saamelaista muinaisuskontoa enää aktiivisesti harjoita ja moni pitää sitä varmaankin myös syntinä. Olen huomannut kuinka moni saamelaistaiteilija on halunnut korostaa ettei joikaaminen esimerkiksi tarkoita shamanismin harjoittamista tai rumpu on vain soitin, ei noitarumpu. Asioista ei vieläkään uskalleta puhua tuomitsemisen pelossa. Itselläni joikaaminen yhdistyy vahvasti vanhaan shamanistiseen kanavaan, johon saan parhaiten yhteyden rummun ja äänen avulla. Joiku ja rumpu symboloivat itselleni voimaa, jonka otan takaisin esivanhemmiltani.
Viime aikoina suomalainen muinaishistoria on noussut vaihtoehtopiireissä enemmän ja enemmän otsikoihin mm. historioitsija Arhi Kuittinen on aiheesta paljon puhunut. Minua häirinnee kylläkin Arhin puheissa se, ettei hän sanallakaan mainitse mitään saamelaisista. Hän ilmeisesti luokittelee kaikki suomensukuiset kansat saamelaiset mukaan lukien näihin muinaissuomalaisiin.
Kiehtova teoria hänellä kuitenkin on tarunhohtoisesta hyperboreasta. Hyperborea oli kreikkalaisessa mytologiassa pohjoisessa sijaitseva maa, jonka Arhi sanoo olevan Suomen.
Tutkiessani saamelaista mytologiaa, olen löytänyt paljon yhteyksiä kreikkalaiseen mytologiaan. Monet arkkityyppiset hahmot löytyvät molemmista mytologioista, eri nimillä vain,kuten esimerkiksi Artemis ja Juksáhkká tai jousinainen. Samalla tavalla mytologioilla on yhteys astrologiaan. Lähes kaikki maailman uskonnot pohjautuvat jollakin tavalla astrologiaan ja auringon palvontaan. Shamanismista voitaisiin sanoa, että se on maailman vanhin uskonto ja elämänkatsomus.
Olen käsitellyt näitä löytämiäni yhtäläisyyksiä ja arkkityyppejä kanavoidessani Jumalten Oraakkelin sisältöä. Jos olet kiinnostunut aiheesta, kannattaa liittyä Jumalten Oraakkelin tilaajaksi. Jumalten Oraakkelin tilaajana saat joka kuukauden 15. pv uuden kuvan ja kanavoinnin sähköpostiisi. Posti sisältää kuvan ja kanavoinnin lisäksi kattavaa tietoa saamelaisesta mytologiasta, luonnosta ja eläimistä.
Valitsen jokaisen kuukauden postiin, juuri siihen ajankohtaan parhaiten sopivan kuvan ja kanavoin viestin myös aikaan sopivaksi. Samalla Jumalten Oraakkeli toimii siis eräänlaisena kuukausiennusteena.

Miksi vain rakkaus on totta?

Lähdetään siitä ajatuksesta, että tämä maailma missä elämme ja mitä me näemme ei olisikaan todellinen maailma. Entä jos olisi olemassa joku vielä todellisempi maailma, missä kaikki on puhdasta rakkautta ja valoa, ilman kärsimyksen sekä pimeyden aspekteja? Tuo rakkaus on jo yksistään se totuus, mutta asioita jotka ovat totta ei pysty sanoilla selittämään. Ne ovat sanojen ulottumattomissa. Sellaiset asiat löytyvät ainoastaan kokemuksen kautta. Ne ovat muuntuneita tietoisuudentiloja, joihin voi päästä joogan, meditaation tai henkisten harjoitusten avulla. Ne ovat tiloja, joita voi vaan kokea. Heti kun alkaa kirjoittamaan niistä asioista paperille, niin totuus jo vääristyy jollakin tavalla. Ei ole olemassa sanoja, jotka voisivat kuvata sellaisia tiloja. Olen ajatellut tästä syystä esimerkiksi puhtaan kanavoinnin käsitettä. Käsitys siitä, että joku kirja olisi puhdas kanavointi tai täyttä Jumalan sanaa, ei voi näin ollen pitää paikkaansa. Kaikki mikä on puhutussa tai kirjallisessa muodossa, on jo ehtinyt jollakin tavalla vääristyä. Tämän vuoksi henkisissä harjoituksissa pääpaino tulisi olla harjoitusten tekemisessä, asioiden kokemisessa. Ei minkään kirjojen lukeminen. Monen ongelma on siitä, että luetaan loputtomasti kirjoja ja kuvitellaan pääsevän kirjojen avulla johonkin päämäärään. Kirjat voivat olla täynnä väärinkäsityksiä, joita mieli voi käsitellessään voi käsittää edelleen väärin. Mieli alkaa tulkitsemaan kirjoja kirjaimellisesti. Useinkin henkiset opettajat käyttävät puheessaan metaforia. Näistä syntyy sitten lisää väärinkäsityksiä ja sekaannuksia egon ja erillisyyksien maailmaan. Jokaisella on oma tapansa käsitellä tietoa. Jokainen ymmärtää lukemansa oman ymmärrystasonsa mukaisesti. Aletaan taistella asioista, vaikka olisimme niistä oikeasti ihan samaa mieltä. Meillä kaikilla voi olla ihan sama kokemus, mutta selitämme sen eri tavalla luullen olevamme oikeassa ja toisen väärässä. Ajattelemme, että toinen ei vain ymmärrä miten asiat ovat.

Ajattelin kirjoittaa siitä miksi vain rakkaus on totta. Pelon ja kärsimyksen kokemukset ovat tietyllä tapaa kokijalle hyvin todellisia. Kamaluuksien kokeminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat totta. Näethän painajaisia unessakin, tietäen etteivät ne ole todellisia. Kamaluuksia koetaan matalilla värähtelytaajuuksilla. Nostamalla värähtelytaajuutta pelottavien asioiden kokeminen loppuu. Kummassakaan kokemuksessa ei tietenkään ole mitään väärää. Ei ole niin yksinkertaista pysyä koko ajan valossa tai pimeydessä. Nämä tasot vaihtelevat. Värähtelyt voivat välillä laskea ja välillä nousta. Toiset voivat olla luontaisesti korkeammalla taajuudella kuin toiset, yhtään arvottamatta sitä mikä on parempi. Eihän nuotitkaan ole yhtään sen parempia musiikissa soi ne sitten matalalla tai korkealla. Jokainen nuotti on yhtä tärkeä kokonaisuuden kannalta. Värähtelytaajuudet ovat myös lähettämiämme signaaleja. Houkuttelemme oman signaalimme mukaisesti ihmisiä ja asioita elämäämme. Meitä vetävät puoleensa samalla taajuudella olevat ihmiset ja tapahtumat. Voimme kommunikoida paremmin samalla taajuudella olevien kanssa. Kun yritämme kommunikoida eri taajuudella olevien kanssa, tulemme helposti ymmärretyksi väärin.

Koen, että vain rakkaus on totta, sillä kaikki on lähtenyt rakkaudesta ja kaikki on palaamassa rakkauteen. Emme voi mennää taaksepäin. Voimme vain mennä eteenpäin. Uskominen johonkin tekee siitä todempaa. Näin koemme miten uskomme ja mitä luomme.

Muutama sana hyväksymisestä

Tämä maaliskuu on ollut minulle vahvaa tunne-elämän prosessoimisen aikaa. Sydämen avautuminen on tuonut mukanaan myös paljon mennyttä puhdistettavaa sekä vanhoja haavoja parannettavaksi. Kaikessa paranemisessa on loppujen lopuksi kysymys itsestä, itsen hyväksymisestä ja rakastamisessa. Syyllisen etsiminen omaan huonoon oloon ulkopuolelta on turhaa. Voimme ajatella kuinka hän loukkasi ja satutti meitä, mutta mikä ja kuka on loppujen lopuksi se joka loukkaantui? Eikö se ole se haavoitettu osa meistä itsestämme joka reagoi ulkopuolisiin tapahtumiin. Ilman haavaa meissä ei olisi myöskään ketään joka loukkaantuu. Tuska on välttämätön osa ihmisen muutosta ja kasvua. Entisessä elämässä en osannut arvostaa tätä puolta elämässä. Kuvittelin olevani paha ja syyllinen johonkin kamalaan saadessani osakseni niin suurta tuskaa ja kärsimystä. Nykyään olen oivaltanut, että se onkin ollut valtava lahja Jumalalta. En olisi mitenkään kyennyt muuttumaan ilman tuota tuskaa. Yhä edelleen kipu on tarpeellinen matkakumppani silloin, kun jotakin täytyy omassa itsessä muuttaa. Ilman tuskaa tuskin kukaan vaivautuisi tekemään yhtään henkistä harjoitusta tai käyttämään aikaa omien ajatusten, tunteiden ja elämän muuttamiseen. Kärsimyksen tarkoitus on herättää meissä jotakin. Tiedostaa katsomaan omia haavoja ja kysymään niiltä, mikä osa meissä ei saa tarpeeksi rakkautta ja huomiota osakseen. Kärsimys on merkki siitä, että joku olemuspuoli on unohdettu. Ehkä kiellämme ja vihaamme jotain osaa itsestämme. Tällaiset osat jotka koitamme kieltää, projisoimme usein itsemme ulkopuolelle. Toivomme hartaasti että naapurin Pekka tai oma kumppanimme muuttuisivat tai paranisivat, mutta unohdamme katsoa peiliin. Kaikki mitä näet on loppujen lopuksi heijastusta sinusta itsestäsi ja omista uskomuksistasi.  Kun hyväksyt itsesi täydellisesti sinulla ei myöskään ole tarvetta muuttaa ketään ulkopuolellasi. Ei ole tarvetta myöskään tuomita muiden ihmisten valintoja. Kun et tuomitse itseäsi, et myöskään koe tarvetta heijastaa syyllistä itsesi ulkopuolelle. Ulkopuolellasi ei oikeasti ole mitään. Kaikki mitä koetat muuttaa ulkopuolellasi on muutettavissa omassa itsessä. Hyväksyntä avaa oven todelliselle muutokselle. Hyväksymällä itsesi ja muut saat rauhan. Mikäli näet ulkopuolellasi jatkuvasti jotakin muutettavaa, et ole hyväksynyt itseäsi täydellisesti. Täydellisen hyväksynnän tilassa ei ole tarvetta muuttaa ketään tai mitään. Emme ole tulleet tänne pelastamaan maailmaa emmekä muita ihmisiä. Olemme tulleet tänne pelastamaan ja vapauttamaan itsemme ja sitä kautta maailma pelastuu.