Muutama sana hyväksymisestä

Tämä maaliskuu on ollut minulle vahvaa tunne-elämän prosessoimisen aikaa. Sydämen avautuminen on tuonut mukanaan myös paljon mennyttä puhdistettavaa sekä vanhoja haavoja parannettavaksi. Kaikessa paranemisessa on loppujen lopuksi kysymys itsestä, itsen hyväksymisestä ja rakastamisessa. Syyllisen etsiminen omaan huonoon oloon ulkopuolelta on turhaa. Voimme ajatella kuinka hän loukkasi ja satutti meitä, mutta mikä ja kuka on loppujen lopuksi se joka loukkaantui? Eikö se ole se haavoitettu osa meistä itsestämme joka reagoi ulkopuolisiin tapahtumiin. Ilman haavaa meissä ei olisi myöskään ketään joka loukkaantuu. Tuska on välttämätön osa ihmisen muutosta ja kasvua. Entisessä elämässä en osannut arvostaa tätä puolta elämässä. Kuvittelin olevani paha ja syyllinen johonkin kamalaan saadessani osakseni niin suurta tuskaa ja kärsimystä. Nykyään olen oivaltanut, että se onkin ollut valtava lahja Jumalalta. En olisi mitenkään kyennyt muuttumaan ilman tuota tuskaa. Yhä edelleen kipu on tarpeellinen matkakumppani silloin, kun jotakin täytyy omassa itsessä muuttaa. Ilman tuskaa tuskin kukaan vaivautuisi tekemään yhtään henkistä harjoitusta tai käyttämään aikaa omien ajatusten, tunteiden ja elämän muuttamiseen. Kärsimyksen tarkoitus on herättää meissä jotakin. Tiedostaa katsomaan omia haavoja ja kysymään niiltä, mikä osa meissä ei saa tarpeeksi rakkautta ja huomiota osakseen. Kärsimys on merkki siitä, että joku olemuspuoli on unohdettu. Ehkä kiellämme ja vihaamme jotain osaa itsestämme. Tällaiset osat jotka koitamme kieltää, projisoimme usein itsemme ulkopuolelle. Toivomme hartaasti että naapurin Pekka tai oma kumppanimme muuttuisivat tai paranisivat, mutta unohdamme katsoa peiliin. Kaikki mitä näet on loppujen lopuksi heijastusta sinusta itsestäsi ja omista uskomuksistasi.  Kun hyväksyt itsesi täydellisesti sinulla ei myöskään ole tarvetta muuttaa ketään ulkopuolellasi. Ei ole tarvetta myöskään tuomita muiden ihmisten valintoja. Kun et tuomitse itseäsi, et myöskään koe tarvetta heijastaa syyllistä itsesi ulkopuolelle. Ulkopuolellasi ei oikeasti ole mitään. Kaikki mitä koetat muuttaa ulkopuolellasi on muutettavissa omassa itsessä. Hyväksyntä avaa oven todelliselle muutokselle. Hyväksymällä itsesi ja muut saat rauhan. Mikäli näet ulkopuolellasi jatkuvasti jotakin muutettavaa, et ole hyväksynyt itseäsi täydellisesti. Täydellisen hyväksynnän tilassa ei ole tarvetta muuttaa ketään tai mitään. Emme ole tulleet tänne pelastamaan maailmaa emmekä muita ihmisiä. Olemme tulleet tänne pelastamaan ja vapauttamaan itsemme ja sitä kautta maailma pelastuu. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s