Kasvikurssilla Brasiliassa

Marraskuun lopulla sain mahdollisuuden osallistua kasvikurssille Brasiliassa. Kyseessä oli 10 päivän retriitti Teresopoliksessa Vera Froesin kotona, jolla on ihan huippu asiantuntemus lääkinnällisistä kasveista. Sen lisäksi että hän on opiskellut yliopistossa, on hän myös asunut 15 vuotta Amazonin sademetsässä alkuperäiskansan parissa perinteistä kasvilääkintää opiskellen.

Retriitin järjesti Rakkaudentähti Ry. Olen tuntenut Rakkaudentähden Anun ja Jorman jo muutamia vuosia näkijäkoulutuksesta saakka. Kävin Rakkaudentähti Ry:n näkijä- ja parantajakoulutusta kaksi vuotta noin viitisen vuotta sitten. Jo tuolloin oli heillä puhetta Brasiliasta ja ajatus matkasta sinne lähti itämään. Ajattelin jospa joskus pääsisin Anun ja Jorman mukana Brasiliaan ja muutama vuotta myöhemmin se sitten toteutui.Tieto Brasilian matkasta tuli jo vuotta aikaisemmin. Matka piti alunperin järjestää jo tammikuussa, mutta ajankohta siirtyi.

Viime kesänä Vera Froes ja hänen tyttärensä Vera Luz tulivat Ouluun jo toista kertaa pitämään kasvilääkinnän kurssia. Osallistuin kurssille lähinnä nähdäkseni kenen luokse olemme menossa ja saadakseni esitietoa opiskelemastamme aiheesta. Vasta tuolla kurssilla ollessani muistinkin kuinka kiinnostunut olen lapsesta asti ollut lääkinnällisistä kasveista. Kurssi oli todella kiehtova, vaikka monet asiat olivatkin minulle entuudestaan tuttuja. Kävimme nimittäin läpi paljon ihan peruskasveja mitä löytyy mistä vaan kuten basilika, oregano, timjami, laventeli, fenkoli, kamomilla jne. Kävimme läpi kasvien vaikuttavat aineet, lääkinnälliset vaikutukset ja käyttötavat. Meille näytettiin myös miten valmistaa tinktuuraa, yskänlääkettä ja voiteita.

Brasilian päässä kerrattiin Oulun oppeja, mutta tuli myös uutta syvempää tietoa. Lisäksi pääsimme paljon käytännönläheisemmin itse keräämään kasveja ja valmistamaan niistä tuotteita. Kiehtovaa oli myös nähdä paikallisia kasveja ja kuulla niistä enemmän. Valmistimme itse laboratoriossa tinktuuraa, yskänlääkettä ja hajuvettä. Parantavien ominaisuuksien lisäksi opimme myös kasvien henkisestä puolesta ja taikavoimista. Opimme mitä kasveja voi käyttää esim. suojaukseen ja puhdistukseen. Tärkeää on myös kasvien kanssa työskennellessä kunnioittaa kasvien henkiä tai deevoja ja pyytää aina lupa kasvien keräämistä varten. Valmis tuote aktivoitiin vielä lisäksi reikienergialla. Lauloimme myös välillä Anun parannuslauluja työskennellessämme.

Retriittiin kuului lääkinnällisten kasvien ohella myös paljon muuta mukavaa. Joka aamu alkoi joogalla huippuopettajamme Afonson opastuksella. Tämän jälkeen oli ihana aamupala hedelmiä, puuroa, kahvia ja teetä. Parasta oli ihanat hedelmät ja hedelmämehut aamuisin. Muutenkin tarjolla oli koko retriitin ajan huipputerveellistä ja hyvää vegaanista ja gluteenitonta kasvisruokaa. Lisäksi retriittiin kuului parannusseremonioita kuten intiaanisauna Temascal, jossa kävimme syntymässä uudelleen. Meille tuli shamaani Emilio työparinsa kanssa järjestämään meille Temascalin ja toisen shamanistisen parannusrituaalin. Temascalia varten rakennettiin telttasauna. Sauna lämmitettiin kuumentamalla kiviä nuotiossa joka oli saunan pihalla. Saunomisrituaali kesti muutaman tunnin. Aina välissä oli taukoja missä lisättiin kiviä saunaan. Temascalin on tarkoitus kuvastaa Äitimaan kohtua, jossa käydään syntymässä uudelleen rituaalin aikana. Viimeisenä päivänä Veran luona oli vielä Concentracao eli meditaatiorituaali, johon kuului meditaatio ja rukouslaulujen laulaminen. Sainpahan soittaa myös oman kappaleenikin.

Viimeiset pari päivää vietimme eri paikassa Veran ystäväperheen luona. Paikka oli myös todella upea. Kävimme markkinoilla ostamassa tuliaisia ja vaatteita. Viimeisenä iltana ennen lähtöä oli meille järjestetty läksiäisjuhlat. Oli elävää musiikkia, tanssia ja hyvää ruokaa. Vaikka tunnelma oli hyvä, niin oli silti haikea lähteä.

Retriitti ja koko matka oli kaikenkaikkiaan huikea kokemus. Henkisesti voisin sanoa, että ei oikeastaan edes riitä sanoja kuvaamaan sitä tunnelmaa ja niitä prosesseja mitä tuossa paikassa koin. Sen lisäksi että matka oli antoisa, niin oli se myös raskas. Energiat olivat hyvin voimakkaat ja monta kertaa tuntui, että vajoan tiloihin enkä pysty keskittymään muihin ihmisiin. Tämä meni sitten ohi kun kävin metsän läheisyydessä meditoimassa. Sieltä tuli tärkeää informaatiota metsältä, jota olen kanavoinut mm. youtubevideossani. https://www.youtube.com/watch?v=sOTcJLnALFg  

Muutenkin olin pitkään saanut ohjausta meditoida enemmän ja nimenomaan ulkona, joten oli erinomaiset puitteet siihen ja jopa pakottava tarve. Iltaisin hiivin ulos yksin ja menin metsän lähettyville kuuntelemaan luonnon ääniä ja meditoimaan. Metsän äänet olivat erityisen kiehtovia ja koko tunnelma oli taianomainen. Yhtenä yönä jopa heräsin siihen, että nimeäni huudettiin. Se huuto tuntui tulevan metsästä. Se oli naisen ääni ja jopa hieman agressiivisen kuuloinen. Ystäväni Deva veikkasi olevan Orixalojen asialla. Nämä ovat afrikkalaisten tuomaan perinteeseen liittyviä muinaisia parantajajumaluuksia, joista minulla ei ole sen tarkempaa tietoa. Anu sanoi nähneensä kun kerroin tätä tarinaa, että silmäni muuttuivat viiruiksi kuin kissalla.

Olen lapsesta asti halunnut käydä Brasiliassa. Tunnen että minulla on sinne joku syvempi yhteys jota en itsekään täysin ymmärrä. Tunnen että olen ollut siellä aikaisemmin edellisessä tai edellisissä elämissä. Minulla tuli myös tunne, että siellä on sattunut jotakin traagistakin. Koko reissun ajan vaivasi kummallinen melankolinen tunnelma. Se oli ikäänkuin määrittelemätön suru koko ajan taustalla, vaikka kaikki oli hyvin ja nautinkin pinnallisesti olostani. Anun kanssa keskustelin asiasta Suomeen palattuani, koska tuo tunnelma jatkui vielä kotonakin viikon verran. Anu oli sitä mieltä, että olen avautunut tuolla Brasiliassa entistä syvemmin omalle tehtävälleni. Hän suositteli passiflorateetä minulle tukemaan henkistä prosessia. Minä sanoin jo intuitiivisesti näin tehneeni, koska satuin ostamaan Brasiliasta passifloraa eli kärsimyskukkaa ja olin tuota iltateeksi jo keitellyt sen unta parantavan vaikutuksen vuoksi.

Tuntui siltä että tuolta reissusta alkoi varmasti työnkin kannalta nyt uusi vaihe elämässä. Aloitimme yhteistyön verkostoitumalla näiden ihmisten kanssa ja uskon että tämä yhteistyö synnyttää vielä jotakin merkittävää tulevaisuudessa. Opin myös todella paljon uutta mistä on paljon hyötyä omassa työssäni. Ensi vuonna kurssi järjestetään uudestaan. En vielä tiedä olenko matkalla mukana. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s